Varikon historia

Unelmasta totta

Varikon avajaisia vietettiin 6.10.2019 Noormarkkuviikon ensimmäisenä päivänä. Paikalle saapui lähes 150 iloista juhlavierasta. “Sanattomaksi vetää ja tunteet on pinnassa!” aloitti Tapani Tuomi tervetulosanansa Varikon lämminhenkisissä avajaisissa.

Hengellistä toimintaa Noormarkussa oli tehty jo vuosikymmeniä Porin helluntaiseurakunnan toimesta. Tämän työn vetovastuuseen seurakunnan johto oli pyytänyt Tapani Tuomen kahdeksan vuotta aiemmin.

Viiden vuoden jälkeen Tapanilla ja tiimillä alkoi nousta vahvasti sydämelle ajatus laajemmasta työstä Noormarkussa. Tilaisuuksia oli pidetty kahden viikon välein Kotiseututalo Kaharilla. Kaharin tilaisuuksissa oli puheen ja musiikin lisäksi sekä kahvitarjoilu että Elämän Leivän ruokakassien jako. Toisinaan koettiin tilan ahtautta runsaan osanottajamäärän vuoksi. Haave omista tiloista syntyi. Noormarkussa oli myös paljon lapsia ja nuoria, joille monet seurakunnat perinteisestikin järjestävät toimintaa. Isompien tilojen myötä toimintaa olisi mahdollista monipuolistaa ja laajentaa. Ideoita pursusi ja määrätietoinen rukous oman tilan puolesta alkoi.

Tiimi seuraili tilannetta vuokrattavien tilojen suhteen Noormarkussa. Joitakin tiloja käytiin katsomassa, mutta S-marketin takana oleva tila oli harmittavasti varattu. Kyseinen liiketila jäi kuitenkin nakuttamaan takaraivoon. Se olisi sopivan kokoinen ja loistavalla paikalla.

”Tämä tila tulee olemaan meidän jonain päivänä - sitten kun Jumalan aikataulu on oikea.” Tapanin heittämä toteamus kävi toteen vuoden kuluttua sen sanomisesta.

Kainunkuja 4:n tila oli vapaa ja sitä lähdettiin innolla katsomaan. Avara, ravintolanakin toiminut liiketila soveltuisi hienosti kokoustilaksi. Porin emoseurakunta näytti vihreää valoa tilan vuokraamiselle ja vuokrasopimus allekirjoitettiin. Joni Heikkinen lupautui oman työnsä ohessa johtamaan remonttia ja Tiina Kok alkoi visioida tilan värejä ja sisustusta. Kolmen kuukauden vapaaehtoisvoimin tehdyn remontin ja huikean muutoksen jälkeen tilat saatiin auki yleisölle.

Uuden paikan nimi hahmottui sen historiaa miettiessä. Varikko-nimeä ehdotettiin, ja se sopikin hyvin tilan nimeksi. Samoissa tiloissa oli aikanaan ollut mm. Formulabaari ja nimi sopi mukavasti hengelliseenkin terminologiaan. Varikollahan vaihdetaan rikki menneet osat ehjiksi ja tehdään huoltotöitä. Me ihmisinä tarvitsemme myös huoltohetkiä. Jumalaa kohtaamalla ihminen saa kokea todellisen rakkauden ja tulla särjetystä eheämmäksi.

Porin Helluntaiseurakunnan ns. satelliittiseurakuntana Varikon oli turvallista aloittaa toimintaansa. Lisäksi emoseurakunnalla oli valmis hallinto ja hyvät, tutut periaatteet.

Tilaisuudet käynnistettiin suurella innolla, rukouksella ja odotuksella siitä, mitä Taivaan Isä tekisi keskellämme. Uudet ihmiset alkoivat löytää paikkansa Varikon suojissa. Monet sanoivat kokevansa Varikon lämpimän ilmapiirin jo heti sisään astuttuaan. Unelma oli vihdoin toteutunut! Toivottavasti mahdollisimman moni noormarkkulainen saisi olla osana sitä.